Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 23 Feb. 2021

Vabljeni na obisk razstave “Najemnina + stroški” skupine Kvadratni meter

V okviru mednarodnega projekta »BITE of Art« sta Zavod TiPovej! In Javni zavod Mladi zmaji objavila odprti razpis za mlade umetnike in njihova družbeno angažirana dela, katerih namen je spodbujanje univerzalnih vrednot miru, solidarnosti, individualne svobode, enakosti in strpnosti. Skupina Kvadratni meter zdaj vabi na ogled njihove umetniško aktivistične instalacije, ki se ukvarja z bivanjsko problematiko v lokalnem in evropskem prostoru.

S projektom se skupina fokusira na konkretne vzroke bivanjskih tesnob mlajših generacij in delavskega razreda ter na neizogibne eksistencialne posledice in kontradikcije. Ob obisku se znajdete v leseni konstrukciji, ki predstavlja sobo za dve naključni osebi. Utesnjujoča ni le psihološka nezmožnost zavzemanja prostora in njegovega karakteriziranja, temveč tudi fizična konstrukcija, ki se iz trenutka v trenutek manjša.

Razstava je odprta do 8. 3. 2021 v galeriji Cirkulacija 2 v podhodu Ajdovščina 2, v Ljubljani. Zgodbi projekta lahko sledite preko IG profila skupine Kvadratni meter ali si ogledate prispevek v oddaji »Kultura«.

Delo je nastalo v okviru projekta »BITE of Art« in s finančno podporo Evropske Unije v okviru programa Kreativna Evropa.

Vir: Zavod TiPovej!

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

16188

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino