Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 15 Nov. 2019

Vabljeni na regijski dogodek Rastimo skupaj

Vas mlade zanimajo možnosti za zaposlitev in podjetništvo v goriški regiji? Želite mladi spremeniti načine obveščanja in sodelovanja v lokalnih skupnostih? Bi želeli predstaviti svojo vizijo ali potrebe mladih v svoji občini?

Mladi v svojih občinah dostikrat ne vedo kako ali ne najdejo načina in prostora, da bi odločevalci prisluhnili njihovim zamislim in pobudam. Dogodki Rastimo skupaj pa so namenjeni ravno taki priložnosti: da mladi poveste in ste slišani na kakšen način bi želeli biti informirani in vključeni v odločitve v svojem okolju. Naslednja takšna priložnost se ponuja mladim iz goriške regije. 

Zato vabljneni na regijski dogodek v goriški regiji, ki bo potekal v petek, 22. novembra 2019, ob 17. uri v Kulturnem domu Bukovica, Bukovica 43, 5293 Volčja Draga.

Na dogodku bo poudarek na informiranju mladih na lokalni in regijski ravnivključevanju mladih v procese odločanja na lokalni in regijski ravni oz. e-participaciji mladih ter zaposlovanju mladih.

Kaj lahko pričakujete?

  • predstavitev primerov dobrih praks vključevanja mladih v procese odločanja (portal mlad.si ter dobre prakse pridobivanja kompetenc in zaposlovanja mladih),
  • delavnico na temo informiranja in vključevanja mladih v procese odločanja ter podjetništva in zaposlovanja mladih,
  • predstavitev predlogov za spremembe v regiji in občinah, ki bodo predstavljeni predstavnikom občin in podjetnikom na okrogli mizi.

Mladi, mladinske organizacije in ostali zainteresirani za izzive mladih v goriški regiji vabljeni k prijavi preko elektronske prijavnice do 22.11.2019

Regijski dogodek bo potekal v okviru projekta Rastimo skupaj 2019, ki ga izvajata Mladinski svet Slovenije in Urad RS za mladino v sodelovanju z izbranimi občinami in mladinskimi organizacijami. Namen projekta Rastimo skupaj je razvoj lokalnih mladinskih politik. Letošnji projekt Rastimo skupaj je osredotočen na informiranje mladih in vključevanje mladih v procese odločanja.

Regijski dogodek za mlade organizira Urad RS za mladino in Mladinski svet Slovenije v sodelovanju z Občino Renče-Vogrsko in mladimi v občini Renče-Vogrsko.

Vir in foto: Mladinski svet Slovenije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

13900

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino