Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 14 Feb. 2019

Valentinovo? Vsako leto je v poroko prisiljenih 12 milijonov deklic

UNICEF na valentinovo opozarja, da je v poroko vsako leto prisiljenih 12 milijonov deklic na svetu. To je 12 milijonov deklic, ki so oropane otroštva in sanj.

»Za mnoge je Valentinovo dan, povezan z ljubeznijo, cvetjem in zaroko,« je povedala Henrietta Fore, izvršna direktorica UNICEF-a. »Za milijone deklet po svetu pa poroka ni izbira, temveč neželen konec njihovega otroštva in prihodnosti. Rešitev je preprosta: prepoved otroških otrok, naložbe v izobraževanje in opolnomočenje mladih, družin in skupnosti, da bi dosegli pozitivne spremembe. Šele takrat bomo lahko končali to uničujočo prakso in do leta 2030 rešili 150 milijonov ogroženih deklet.« 

Te zanima deset UNICEF-ovih dejstev o otroških porokah? Najdeš jih tukaj.

Zaroka kot iz pravljice? Oglejte si video in presodite sami.

Več. 

Vir in foto: UNICEF Slovenija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

19688

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino