Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 04 Oct. 2021

VEČ ZNANJA ZA VEČ TURIZMA 2021/2022

Turistična zveza Slovenije vabi skupine mladih k sodelovanju na 19. mednarodnem festivalu Več znanja za več turizma na temo VODA IN ZDRAVILNI TURIZEM.

Strokovnjaki s področja turizma ocenjujejo, da bodo turisti v prihodnje potovali predvsem na tiste destinacije, ki imajo na voljo neomejene količine pitne vode, ki jo je v Sloveniji na pretek, kar je neprecenljiv turistični potencial.  Z vodo smo bogati tudi sicer, saj je Slovenija po vodnatosti na tretjem mestu v Evropi, pestre pa so tudi njene oblike: jezera, reke, potoki, brzice, slapovi, morje, izviri, toplice, vrelci ...

V sklopu letošnje teme želijo udeležence festivala spodbuditi, da se osredotočijo na zdravilne učinke vode. V svoji nalogi se lahko osredotočite na zdravilne izvire, terme in toplice, dobrodošli pa bodo tudi turistični produkti, v katerih bodo v središču zdravilni vidiki različnih dogodivščin ob in na vodi, ki pozitivno vplivajo na naše fizično telo in splošno počutje. Še posebej zaželene so aktivnosti, ki krepijo naše energetsko telo in nam omogočajo stik s seboj od joge, meditacije, dihalnih tehnik, knajpanja in kopanja v hladni vodi. Lahko se osredotočite na pitnik ali morda vaški vodnjak ali kal, ki celotni skupnosti omogočajo dostop do neoporečne pitne vode, ki je v zdravi družbi osnova dobrega počutja.

Sodelovanje na festivalu vključuje pisno predstavitev turističnega proizvoda - naloge, izdelavo promocijskega spota in predstavitev na sejmu Alpe-Adria.

Rok za oddajo pisne predstavitve - naloge je 7. januar 2022.

Več informacij na povezavi.

Vir: Turistična zveza Slovenije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

79185

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino