Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 02 Sep. 2021

Virtualna razstava: Barve brezdomnosti

V času letošnjega Festivala Parada ponosa 2021 je Društvo Parada ponosa v sklopu programa SQVOT prikazovalo Razstavo: Barve brezdomnosti.

Razstava naslavlja pogosto spregledano, a vse bolj perečo tematiko brezdomnosti in stanovanjske izključenosti LGBTIQ+ mladih.

Razstavo sestavljata dva povezana vsebinska elementa. Prvi so infografike, ki na ustvarjalen in razumljiv način prikazujejo izsledke raziskave, ki jo je izvedlo Društvo Parada ponosa. Gre za prvo raziskavo na področju brezdomnosti in stanovanjske izključenosti LGBTIQ+ mladih v Sloveniji. Vključuje tako izkušnje mladih LGBTIQ+ oseb kot tudi organizacij, ki pokrivajo področja LGBTIQ+ tematik in brezdomnosti.

Drugi element razstave so umetniška dela štirih mladih LGBTIQ+ oseb, ki na različne načine prikazujejo svoje lastne izkušnje z brezdomnostjo in stanovanjskimi stiskami. Skozi različne umetniške medije delijo svojo zgodbo in obiskovalki_cu približajo življenjsko realnost obravnavane tematike.

Vse, ki si razstave niste imele_i možnosti ogledati prej, vabijo k ogledu njene virtualne različice.
Vir: Društvo Parada ponosa

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

73533

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino