Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 25 Oct. 2021

Virtualni karierni sejem - sejem poklicev in izobraževanja 2021

Virtualni karierni sejem 2021 na območju kohezijske regije Vzhodna Slovenija (KRVS) znotraj 8 statističnih regij (Podravske, Pomurske, Koroške, Savinjske, Zasavske, Posavske, Jugovzhodne Slovenije in Primorsko-notranjske) odpira razstavna spletna mesta podjetjem, organizacijam, izobraževalcem in mladim.

Dogodek organizira in koordinira Fundacija za izboljšanje zaposlitvenih možnosti PRIZMA, ustanova, s partnerji projekta Karierni center za mlade »VšečKAM in GREM«, skupaj z Mestno občino Maribor, Zavodom Republike Slovenije za zaposlovanje - Območno službo Maribor, Štajersko gospodarsko zbornico, Območno obrtno podjetniško zbornico Maribor, Univerzo v Mariboru in Mladinskim kulturnim centrom Maribor, kot ustanovnimi partnerji in soorganizatorji dogodka.

Virtualni karierni sejem bo potekal na skupni spletni platformi, na katero vstopimo preko pred-vstopne strani www.karierni-sejem.si, v času od 15. do 21. novembra (za osnovnošolce) in v času od 22. do 28. novembra (za srednješolce).

Obiskovalcem bo na voljo predstavitev poklicev ter usklajevanje ponudbe in povpraševanja na trgu dela (deficitarni poklici in poklici prihodnosti), predstavitev poklicev in delovnega okolja ter vključevanje mladih v gospodarski sektor in podjetništvo. Predstavile se bodo izobraževalne ustanove, njihovi programi, projekti, štipendije, programi izmenjave študentov ter drugih dejavnosti in priložnosti, ki jih določena izobraževalna institucija ponuja. Na ta način bodo mladi spoznali možnosti izobraževanja ter se seznanili s strokovnimi področji ter potrebnimi kompetencami in spretnostmi, ki so potrebne za opravljanje določenega poklica.

Na primeru dobre prakse lanskega leta, ko je bil dogodek organiziran za mlade samo na območju Mestne občine Maribor, z obiskom več kot 20.000 šolarjev in dijakov (povprečni obiskovalec si je ogledal 19 podstrani na sejo in se na sejmu zadržal kar 9 minut in 27 sekund) ter več kot 100 razstavljavcev, bo letos sejem potekal na širšem regijskem območju 8 statističnih regij in na grafično ter vsebinsko posodobljeni platformi Virtual Event, ob administrativno-tehnični in strokovni podpori podjetja Factumevent, ki je izvajalec dogodka.

 Kaj bo Virtualni karierni sejem 2021 ponujal?

Virtualni karierni sejem bo mladim ponujal lažji stik z izobraževalnimi ustanovami ter delodajalci, ki se bodo predstavljali na virtualnih razstavnih prostorih. Predstavljeni bodo deficitarni poklici in poklici prihodnosti. S pomočjo organizacij v mladinskem sektorju bodo predstavljene pomembne obšolske dejavnosti, ki jih mladi potrebujejo za izgrajevanje kompetenc ter lažji prehod med izobraževanjem in trgom dela. Predstavljene bodo tudi informacije za lažje načrtovanje karierne poti. Virtualno okolje bo omogočalo transparenten pregled vsebin, interaktivno sodelovanje, enostavno in zanimivo uporabniško izkušnjo.

Organizacija sejma v virtualnem prostoru omogoča dostopnost vsebin tudi po zaključku dejanskega sejma. Vsebine vseh razstavljavcev bodo na voljo do 30.septembra 2022, ki vključujejo tudi posnetke webinarjev. Prav tako bo možno razstavni prostor deliti po socialnih omrežjih ter si ga ogledati brez registracije. Virtualne razstavne enote sestavljajo dvorane, ki so urejene po področjih, dvorane pa nato sestavljajo sejemsko okolje po katerem se lahko gibljejo obiskovalci. Sejem dopolnjujejo še posebni sejemski prostori za karierno svetovanje ter Info točka, kjer so obiskovalcem na voljo vse informacije in katalog razstavljavcev. Za boljši pregled, je ustvarjena tudi izbira ene, ali več regij, s katero bo lahko uporabnik izbiral razstavljavce tudi glede na lokacijo, prav tako je na voljo tudi iskalnik, ki bo uporabniku pomagal do željene vsebine.

Udeležba bo za vse obiskovalce popolnoma brezplačna!

Vir: Urad za kulturo in mladino

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

14200

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino