Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 09 Oct. 2018

Nabor orodij za participacijo mladih

Da bi odgovorili na vprašanje, kako vključiti mlade na konstruktiven in učinkovit način v razprave o prihodnosti Alp, je osem partnerjev iz petih alpskih držav oblikovalo Nabor orodij za participacijo mladih GaYA.

Nabor orodij GaYA kaže na nove načine in pristope k participaciji, ki odgovarjajo na potrebe tako mladih kot odločevalcev. Matevž Straus, projektni partner projekta GaYa, je o novih oblikah participativnih metod povedal: "V zvezi s participacijo mladih obstaja mnogo mitov. Da so mladi apatični, da jih politika ne zanima, da imajo le neuresničljive ideje. Pa tudi, da je za participacijo dovolj, če skličemo sestanek v sejni sobi ali jim damo 'priložnost' prostovoljnega dela pod nadzorom odraslih. Z naborom različnih materialov smo poskušali te mite razbiti ter ponuditi alternativne pristope. Predvsem pa pokazati, da razvoj dobrih participativnih procesov (in ne enodnevnih projektov) zahteva strukturirano in inovativno načrtovanje, ki upošteva novo realnost današnjih mladih."

Razišči novo pot za ustvarjanje procesov participacije mladih in si prenesi brošuro, ki jo najdeš tukaj.  

Več

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

19220

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino