Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 01 Mar. 2019

Vloga EU v kriznih razmerah

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji in Univerza v Ljubljani – Fakulteta za družbene vede  vas vabita na dialog z državljani z naslovom Vloga EU v kriznih razmerah. 

EU je z državami članicami največji donator humanitarne pomoči na svetu. Kako se EU odziva na naravne katastrofe in humanitarne krize v konfliktih, kam gre pomoč in kakšen je njen pomen?

Solidarnost v Evropi se kaže tudi skozi pomoč v primeru velikih nesreč. Požari na Švedskem, poplave v Srbiji, žled v Sloveniji so le nekateri primeri. Toda, ali sistem civilne zaščite v EU še ustreza v času vse pogostejših naravnih ujm in kako ga izboljšati? 

Na vaša vprašanja bosta odgovarjala Christos Stylianides, evropski komisar za humanitarno pomoč in krizno upravljanje, in Violeta Bulc, evropska komisarka za promet.

Kdaj: petek, 8. marca 2019, ob 11. uri
Kje: Fakulteta za družbene vede, velika dvorana, Kardeljeva ploščad 5, Ljubljana.
 

Tolmačenje bo urejeno. Dogodek je brezplačen, potrebne pa so prijave na https://europa.eu/!HM37Fv.

Več tukaj.    

Vir: Evropska komisija, Predstavništvo v Sloveniji

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

24362

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino