Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 29 Jul. 2022

Vtisi prostovoljk_cev v tujini

Pekarna Magdalenske mreže Maribor v okviru programa, ki se imenuje Evropska solidarnostna enota od 2004 deluje kot voditeljska, gostujoča in pošiljajoča organizacija. To pomeni, da v Mariboru vsako leto daljše časovno obdobje, navadno 10 mesecev, gosti prostovoljke_ce iz tujine, lokalnim mladim pa hkrati pomaga raziskati možnosti, ki jih ponuja program ESE, nudi podporo pri izbiri gostujoče organizacije ter jih tekom opravljanja prostovoljskega dela spremlja in skrbi, da vse dobro poteka.

Trenutno v Mariboru gostijo dve prostovoljki in enega prostovoljca iz Francije, Italije in Bosne, v tujini pa sta dve njihovi prostovoljki, ena v Nemčiji, druga pa v Italiji. Na spletni strani objavljajo vtise prostovoljk_cev, v daljših zapisih lahko preberete, kako so čas v tujini preživljale Živa, Katja in Maja, kaj so počele oziroma počnejo v Turčiji, Italiji in Nemčiji. V dveh posnetkih, ki sta jih pirpravili Noémie in Silvia sta strnjena prva dva meseca v Mariboru, Lazar pa je tri mesece opisal v besedilu, ki ga je opremil s fotografijami.

Vabljene_i k spremljanju vtisov prostovoljstva v tujini, vsak mesec se na strani objavi kak nov zapis ali posnetek, če bi se tudi ti podal_a dogodivščinam na proti čez mejo, pa se hitro oglasi v Pekarni Magdalenske mreže (Ob železnici 16) ali jim piši na info@pekarnamm.org

Vir: Pekarna magdalenske mreže

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

75468

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino