Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 06 May 2020

Vzdušje v intimno-partnerskih odnosih in družinah v času karantene

Na Inštitutu za proučevanje enakosti spolov (IPES) že vse od začetka epidemije koronavirusa spremljajo različne posledice, ki jih zdravstvena in družbeno-gospodarska kriza prinaša v partnersko in družinsko dinamiko, pri čemer se zavedajo posebno težkega položaja v katerem so se v teh tednih znašle (predvsem) ženske. 

V skladu s temeljnim poslanstvom inštituta, ki je lotevanje preizpraševanja najrazličnejših oblik spolne neenakosti, upoštevajo tako širši družbeno-politični kontekst nastanka neenakosti, kot posledice življenja neenakosti za posameznice, posameznike in družbo kot celoto. V namen raziskati družbene stereotipe, predstave in vzorce, ki so nam preko družbeno pripisanih spolnih vlog, določali tudi mnoge omejitve in podreditve v obdobju korona krize, so oblikovali anketo, vljudno vas vabijo k reševanju, dostopna je tukaj

Vir in foto: IPES 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

11566

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino