Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 10 Aug. 2022

Young StatS – povezovanje mladih raziskovalcev in vrhunskih znanstvenikov

Za slovensko znanost (na področju statistike) je značilna zaprtost pri mednarodnih sodelovanjih, prav tako je v primerjavi z mednarodno sfero zanimanje za raziskovalno statistiko med mladimi manjše.

Odlično priložnost za preboj pri omenjenih težavah predstavlja projekt YoungStatS, ki je v zadnjih dveh letih zaživel v okviru skupine Young Statisticians Europe in združenja FENStatS, s podporo vodilnih mednaordnih združenj s področja matematične statistike, verjetnosti in ekonometrije.

Program mladim in širši javnosto predstavlja širšo sliko statistike s ciljem spodbujanja mladin na področju verjetnostne statistike. V okviru projekta enkrat do dvakrat na mesec pripravijo večji spletni seminar, kjer trije ali štirje mladi raziskovalci dobijo priložnost, da predstavijo svojo raziskovalno temo. Spletni format mladim omogoča priložnosti razprave z vrhunskimi znanstveniki, med njimi tudi Nobelovimi nagrajenci.

Verjetnostna statistika je skupaj s področji strojnega učenja, umetne inteligence in podatkovne znanosti trenutno eno izmed področji, je trenutno ena izmed najbolj aktualnih področij raziskovanja, njena aktualnost pa se bo le še povečevala. Mednarodni raziskovalni center s področja umetne inteligence pa se vzpostavlja tudi v Sloveniji.

Vir: uredništvo mlad.si

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

23459

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino