Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 06 Mar. 2020

Z #Vsi smo EU v lokalna okolja, v mladinske centre, do mladih

Ob zaključku projekta Vsi smo EU Mladinska mreža MaMa predstavlja zaključno publikacijo projekta. V njej so zbrani vsi pisni in slikovni utrinki srečanj mladih v okviru mladinskega dialoga z evropskimi in lokalnimi določevalci.

Ideja za projekt Vsi smo EU, je na Mreži MaMa nastala nekje v septembru 2018, ko so se na eni izmed neformalnih možganskih neviht pogovarjali o prihajajočem letu 2019. Ker je Mreža MaMa že dolga leta vpletena v ozaveščanje in spodbujanje mladih za sodelovanje v procesih strukturiranega dialoga, so na Mreži Mama želeli svoje znanje in izkušnje prenesti na lokalno raven. V lokalna okolja, v mladinske centre, do mladih. Na Mreži MaMa želijo s svojimi projekti in kapacitetami, ki jih imajo, mladim in lokalnim okoljem približati Evropsko unijo in evropske odločevalce in s projektom Vsi smo EU so to tudi storili.

"Ko se zazremo nazaj, v čas pred evropskimi volitvami, ko je projekt nastajal in bil sprejet v program Erasmus+ Mladi v akciji, menimo, da je bilo vloženega veliko časa in naporov v izvedbo samih aktivnosti, vendar je bilo vredno, ker smo dosegli lepo število mladih, ki je tekom projekta imela možnost razpravljati z evropskimi in nacionalnimi odločevalci. Prav tako je v projektu sodelovalo zavidljivo število različnih (nacionalnih in lokalnih) organizacij, ki so prispevale h končni uspešni realizaciji projekta. Upamo in verjamemo, da s tovrstnimi aktivnostmi uspešno senzibiliziramo vse vpletene deležnike, zato se bomo še naprej trudili izobraževati ter ozaveščati slovensko javnost o pomenu politike in procesov, ki potekajo na politični ravni." so ob objavi publikacije zapisali na Mreži MaMa.

Publikacija je na voljo na tej  povezavi.

Vir in foto: Mladinska mreža MaMa

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

77793

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino