Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 30 Oct. 2019

Z živo knjižnico do razbijanja predsodkov

Ste že kdaj razmišljali o tem, kaj so in kakšne so vaše osebne okoliščine? Kateri so vaši predsodki in stereotipi? Poznate zakon o varstvu pred diskriminacijo?  Na ta vprašanja in mnoga druga so v Mladinskem cenrtu Idrija iskali odgovor skozi interaktivni delavnici, ki sta jo organizirala predavatelja iz društva Legebitra.

Predstavila sta metodo žive knjižnice! Deluje kot običajna knjižnica, le da si namesto knjig izposojate "žive knjige", predstavnice in predstavnike različnih manjši in marginaliziranih skupin. V pol ure "branja", lahko žive knjige vprašate vse, kar vas zanima, in tako naslovite nekatere strahove, predsodke in stereotipe, s katerimi se soočamo v vsakdanjem življenju.

Ker se spogledujejo z idejo organiziranja žive knjižnice tudi v Idriji, so v sredo 16. 10. 2019 v prostorih MC Idrija imeli usposabljanje, na katerem so se nam pridružili tudi predstavniki Osnovne šole Idrija, Centra šolskih in obšolskih dejavnosti in idrijskega Zavoda za turizem.

V maldinskem centru so veseli vsebinske podlage, potrebne za organizatorje, in tudi napotkov za načrtovanje in organizacijo ter deljenje bogatih izkušenj predavateljev. "Zelo se jima zahvaljujemo za izvedbo in se veselimo sodelovanja!" zaključujejo v MC Idrija.

Vir: Mladinski center Idrija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

91618

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino