Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 12 Aug. 2020

Za mlade v prihodnje še več dodatnih izobraževanj in delavnic preko spleta ali v živo

Ob mednarodnem dnevu mladih na Zavodu Nefiks opozarjajo na sprembe vsakodnevnega življenja mladih zaradi obdobja koronavirusa, ki je mladim onemogočila druženje in socializacijo, kar pa je pomemben del življenja mladih.

V raziskavi Slovenskega javnega mnenja, je večina mladih prijatelje in prosti čas ocenilo kot pomembno oziroma izjemno pomemben del njihovega življenja, čeprav se v raziskavi, ki je bila narejena v aprilu in maju, večina mladih še ni zavedalo, kako dolgo bo trajala pandemija in kakšne posledica bo prinesla. Opozarjajo pa tudi na težave, ki so se pojavljajo v povezavi s študentskim oziroma dijaškim delom, saj se je število ponujenih del v mesecu juniju zmanjšalo za kar 30 % v primerjavi z lanskim letom.

V pogovorih so jim mladi zaupali, kaj sami menijo, da bi jim pomagalo iti skozi to težavno obdobje:

  • Večja pomoč mladim, ki zaradi razmer gredo skozi duševno stisko, zaradi pomanjkanja socialnega stika.
  • Boljša prilagoditev šolskega sistema dani situaciji, predvsem v smislu količine preživetih ur za računalnikom.
  • Obšolske dejavnosti so pomemben del življenja mladih, zato tu nanje ne smemo pozabiti in jih izvajati na daljavo.
  • Glede na situacijo s študentskim delom, je potrebno omogočiti finančno pomoč mladim, ki so ostali brez dela.

Z Zavoda Nefiks mladim ob mednarodnem dnevu sporočajo, da se bodo še naprej trudil, da jim bodo omogočili čim več priložnosti za dodatna izobraževanja in delavnice preko spleta in v živo, da jim tudi v teh časih omogočijo pridobivanje še kako pomembnih znanj za prihodnost. Za mlade iskalce zaposlitve so tudi pripravili niz »Kariernih koktajlov«, s katerimi jih želijo spodbuditi k aktivnemu iskanju zaposlitve, hkrati pa bodo zanje v jeseni organizirali tudi dva sklopa izobraževanj v sklopu Nefiks kariernih rešitev, Samostojno na trg dela in Manager družbenih omrežij.

Vir: Zavod Nefiks

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

13017

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino