Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 30 Aug. 2022

Za vsakogar nekaj – ponudba počitniških aktivnosti v Ormožu okolico

Čas počitnic je čas intenzivnega dogajanja in številnih priložnosti za druženje, zabavo, učenje in preživljanje prostega časa. V Mladinskem centru Ormož vsako leto pripravijo Počitniški kompas, ki predstavlja nabor dogodkov za mlade, mlajše in najmlajše. Ob koncu šolskega leta povabijo aktivna društva, klube in organizacije, ki ponujajo program z in za mlade, da jim posredujejo načrtovane aktivnosti, ki jih objavijo na njihovih družbenih omrežjih. V Počitniški kompas vključijo tudi dogodke Ljudske univerze Ormož ter Centra za družine Ormož. Nastane knjižica prostočasnih aktivnosti za celo poletje, ki pokriva območje treh sosednjih občin – Občine Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž.

Prve aktivnosti so se pričele že takoj ob zaključku šolskega leta. Otroci in mladi so lahko izbirali med pestro ponudbo. Vključevali so se lahko v gasilski, nogometni, rokometni ali planinski tabor, obiskali otroški kino, preživeli poletje v ormoških lagunah ali na bazenu, plesali zumbo in se vključili v počitniško varstvo Centra za družine Ormož. Poletje je ponujalo tudi številne festivale in posamezne mladinske dogodke. Mladi so se v Mladinskem centru Ormož, enoti Ljudske univerze Ormož, lahko naučil pripraviti pito oz. burek, si skuhali večerjo, se preizkusili v lego konstrukcijah, zasadili mini rastlinske terarije, raziskovali okolico in spoznali »geolov«, spoznavali ali nadgrajevali jogijsko tehniko, raziskovali Evropsko solidarnostno enoto ter Erasmus+ program, klepetali v Chat klubu ter osvajali turško in špansko besedišče. V sodelovanju s Centrom za družine Ormož so izvedli že pete Grajske dneve za najmlajše. Računalniško učilnico Ljudske univerze Ormož so pred kratkim zasedli »gamerji« in na Lan partyju pomerili moči v različnih računalniških igrah ter preizkusili VR očala. Poletje je ponudilo priložnost tudi za udeležbo na mednarodni mladinski izmenjavi Cheer na Poljskem, ki se je je udeležila skupina osmih mladih iz lokalnega okolja. Mednarodnih priložnosti pa še ni konec, saj med 26. avgustom in 1. septembrom v Ormožu poteka mladinska izmenjava Agrikultura. Trije udeleženci izmenjave bodo raziskovali moderno kmetovanje, izdelovali mazila iz industrijske konoplje, obiskali vinsko klet, konjeniški center ter mikro pivovarno, spoznavali izdelke iz buč in bučnega olja, razvijali poslovne načrte ter se predvsem povezovali in družili z mladimi iz Češke, Romunije in Italije.

Počitniški čas je čas okrepljenega sodelovanja z mladimi prostovoljci, ki so tudi letos pomagali pri izvajanju aktivnosti, se preizkusili v različnih vlogah, spoznavali mladinsko delo, skrbeli za tekoče izvajanje dogodkov in si nabirali neformalnih izkušenj.

Z mislimi so že v jeseni.  Uvodoma bo ponudila debatni tabor, nato načrtujejo poslikavo železniške postaje, sledile bodo številne druge aktivnosti, zato vabljeni, da jih spremljate na njihovih družbenih kanalih:  https://www.facebook.com/mcormoz  in https://www.facebook.com/LUOrmoz, https://www.instagram.com/mcormoz/  in https://www.instagram.com/ljudska_univerza_ormoz/ ter tiktok.com/@mcormoz .

Vir: Mc Ormož

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

23040

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino