Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 14 Feb. 2020

Zagotovljena sredstva za spodbude za trajno zaposlovanje mladih v vzhodni regiji

Zavod RS za zaposlovanje je danes objavil javno povabilo za izvedbo programa Spodbude za trajno zaposlovanje mladih v vzhodni regiji.

Delodajalci bodo lahko prejeli subvencijo za zaposlitev brezposelne osebe, stare do vključno 29 let, s stalnim prebivališčem v kohezijski regiji vzhodna Slovenija. Subvencija znaša 5.000 eur za zaposlitev 40 ur na teden. Delovno razmerje mora biti sklenjeno za nedoločen čas.

Ponudbe na javno povabilo lahko še naprej oddajo tudi delodajalci, ki nameravajo zaposliti mlade s stalnim prebivališčem v zahodni Sloveniji.

Obe javni povabili sta odprti do objave obvestila o zaprtju zaradi razdelitve razpoložljivih sredstev oziroma najkasneje do 31. 3. 2020, ko se izteče končni rok za predložitev ponudb delodajalcev. Poglejte si seznam občin, razdeljen na vzhodno in zahodno Slovenijo.

Namen programa je spodbujanje delodajalcev k zaposlovanju brezposelnih mladih iz ciljne skupine za nedoločen čas, s čimer se prispeva k njihovi delovni in socialni aktivaciji. Za izvajanje programa bo v obdobju 2020 - 2022 na voljo okvirno 3 mio EUR. Sredstva se v celoti zagotavljajo iz proračuna Republike Slovenije.

Vir in foto: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

82215

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino