Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 25 Feb. 2019

Zaključek literarnega natečaja Bodi pisatelj/pisateljica 2019

V četrtek, 14. 2. 2019, je Pionirski dom – Center za kulturo mladih v Festivalni dvorani v Ljubljani podelil nagrade literarnega natečaja za mlade Bodi pisatelj/pisateljica 2019.

Na letošnji, že šesti natečaj v slovenskem jeziku za osnovnošolce druge in tretje triade in peti v tujih jezikih za osnovnošolce tretje triade ter srednješolce, je prispelo 160 kratkih zgodb v slovenskem jeziku ter 84 v angleščini in nemščini.

Na zaključni slovesnosti v Festivalni dvorani so podelili nagrade za drugo in tretjo triado osnovnih šol za dela v slovenskem jeziku ter nagrade za tretjo triado osnovnih šol in srednješolce za dela v tujih jezikih.

Literarno udejstvovanje mladih predstavlja enega izmed temeljev izobraževanja mladih na kulturnem področju, obenem pa mladim z natečajem ponujajo možnost in priložnost, da pokažejo svoje jezikovne kompetence, prav tako pa tudi zmožnosti in spretnosti literarnega izražanja v slovenskem in tujem jeziku.

Program zaključne podelitve je povezovala Carmen L. Oven, mladi literati pa so lahko slišali, kako njihova zgodba zveni iz ust igralca Daria Varge in igralke Marinke Štern. Odlomke nagrajenih del v tujih jezikih sta brala direktor Goethe-Instituta Uwe Reissig in predstavnica Britanskega sveta Sophie Burton. Dogodek je s Cankarjevo filmsko-glasbeno intervencijo, kot jo je poimenoval sam, pospremil glasbenik, skladatelj in umetniški fotograf Lado Jakša.   

Po podelitvi nagrad so se mentorji lahko udeležili delavnic kreativnega pisanja pod mentorstvom Marjetke Krapež in Veronike Rot Gabrovec, mladi literati pa so se preizkusili na delavnicah animiranega filma pod mentorstvom društva SLON, scenaristične delavnice pod mentorstvom Maje Križnik in delavnice improvizacijskega gledališča, ki so jo vodili mentorji iz Pionirskega doma – Centra za kulturo mladih.

Vir: Pionirski dom - Center za kulturo mladih
Foto: Igor Sukur 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

59015

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino