Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 13 May 2021

ZAKLJUČEK MEDNARODNEGA FESTIVALA VEČ ZNANJA ZA VEČ TURIZMA

Z izvedbo spletne tržnice, na kateri se je predstavilo 24 ekip iz srednjih in višjih šol iz Slovenije, Hrvaške in Bosne in Hercegovine, se je zaključil mednarodni festival Več znanja za več turizma, ki ga Turistična zveza Slovenije pripravlja že 18. leto zapored.

Tako kot pred tem osnovnošolski turistični festival Turizmu pomaga lastna glava, je tudi srednješolsko turistično tekmovanje potekalo na temo Moj kraj – moj chef, s čimer so pri Turistični zvezo Slovenije tudi mlajšo generacijo spodbudili k razmišljanju o gastronomiji, še zlasti v luči Slovenije kot Evropske gastronomske regije 2021.

»Med korono smo prav vsi doma začeli dobro kuhati in preizkušati razne recepte,« je spletne tržnice otvoril predsednik ocenjevalne komisije in podpredsednik TZS Jure Sodja.

Mladi so na spletni tržnici predstavili številne inovativne gastronomske produkte in inovativne načine njihovega trženja, poleg tega pa so napisali tudi kulinarične naloge in posneli promocijske spote, o katerih je lahko glasovala tudi zainteresirana javnost. Več preberite na njihovi spletni strani.

Posnetek spletne tržnice in rezultate si lahko ogledate tukaj,  kjer je objavljen tudi utrip tržnice.

Vir: Turistnična zveza Slovenije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

25163

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino