Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 04 Oct. 2021

Zaključek projekta Večnamenski romski center – Romska postaja

Septembra 2021 se je zaključilo štiriletno obdobje projekta Večnamenski romski center – Romska postaja, v katerem so v Združenju EPEKA od leta 2017 izvedli preko 300 aktivnosti in delavnic, ki so bile namenjene romski skupnosti. V sklopu projekta so organizirali številne predstavitvene dogodke za širšo skupnost ter več srečanj z odločevalci in oblikovalci politik. Projekt sta financirala Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Evropski socialni sklad.

Skupaj so iskali nove rešitve, se izobraževali, gibali, spoznavali mesto, se pogovarjali z ljudmi, ki opravljajo različne poklice, ter utrjevali kompetence in znanja, ki so potrebna za vstop na trg dela. Prav slednje je bilo ključno v delovanju Romske postaje. Skozi obdobje delovanja so na eni strani krepili ključne kompetence odraslih uporabnikov, na drugi strani pa vzpostavili robustno ogrodje izobraževanj in delavnic, namenjenih otrokom in mladim. Te so bile usmerjene v spodbujanje mlajših generacij, da ostanejo vključene v formalno izobraževanje, s čimer bistveno pripomorejo k svojim zaposlitvenim možnostim in hkrati blagostanju skupnosti.

Zaključek projekta in prenehanje financiranja seveda ne pomenita konca aktivnosti v Romski postaji. Te se bodo na tedenski ravni nadaljevale. Upajo, da bodo pozitivni učinki večnamenskih romskih centrov tudi širše prepoznani in da bo njihovo delovanje tudi v prihodnje sofinancirano z namenom izboljšanja položaja tako romske skupnosti kot tudi širše družbe.

Vir: EPEKA

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

68012

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino