Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 02 Jul. 2020

Zaključena aktivnost prostovoljstva

V Zavodu Manipura je konec meseca junija 10-mesečno prostovoljsko  zaključila Lara Jorinde Beyer, 20-letna prostovoljka iz Nemčije v okviru širšega projekta »Gradimo sebe, gradimo družbo«, financiranega s strani Evropske solidarnostne enote, ki se ga bo poleg nje udeležilo še vsaj 25 kratkoročnih prostovoljcev.

Marljivo in odgovorno je pomagala pri počitniških aktivnostih za otroke ter mlade, v programu za šole in vrtce, pri dejavnostih za odrasle z motnjo v duševnem razvoju, skrbi za hišo, vrt in živali, sodelovala je v rokodelskih delavnicah in v solidarnostnih aktivnostih za lokalno skupnost. Za Zavod Manipura je bila njena pomoč izjemno dragocena.  Za Laro pa je preteklo leto pomenilo intenzivno osebnostno rast, pridobivanje samozavesti, iniciativnosti in odločnosti.

S projektom »Gradimo sebe, gradimo družbo« nadaljujejo in širijo delo na področju izkustvenega učenja za mlade z manj priložnostmi preko mednarodnega prostovoljstva in pri tem dajejo večji poudarek na solidarnostne aktivnosti v lokalnem okolju.

Prostovoljci v intenzivnem procesu bivanja in dela v mednarodnih skupinah razvijajo temeljne življenjske kompetence, ki jim bodo pomagale na poti osamosvajanja in iskanja zaposlitve ter vrsto praktičnih, medkulturnih, kulturnih, organizacijskih, učnih in digitalnih kompetenc.

Več o Larinem projektu si lahko preberete na tukaj.

Vir: Zavod Manipura
Foto: picsbay

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

50175

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino