Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 25 Feb. 2021

Zaključujejo se razpisi za Erasmus+ študijske izmenjave

Konec februarja se zaključuje javni razpis za zbiranje kandidatov za mobilnost študentov z namenom študija v okviru programa ERASMUS+ v študijskem letu 2021/2022.

Študijska izmenjava študentom ponuja edinstveno izkušnjo študija v tujini. Vsak posameznik spozna študentsko življenje v tujini, pridobi nove izkušnje, prijateljstva in seveda nova uporabna znanja. Program Erasmus+ omogoča študentom, da del rednih študijskih obveznosti opravijo na partnerski instituciji v tuji državi. Univerze imajo podpisan medinstitucionalni sporazum z različnimi tujimi institucijami. Seznam teh lahko najdete na spletni strani svoje fakultete. 

Na izmenjavo se lahko odpravite za najmanj 3 mesece in največ 12 mesecev na vsaki stopnji študija. Vsak študent, ki odide na izmenjavo, prejme osnovno Erasmus+ dotacijo, ki se razlikuje glede na državo, v kateri bo mobilnost opravljal. Mesečni znesek v študijskem letu 2020/21 bo znašal od 420 € do 520 €.

Roki za oddajo prijave so glede na posamezne fakultete različni, vsi pa se iztečejo s koncem februarja. Kdaj točno se na vaši fakulteti izteče rok, pa preverite na njihovi spletni strani.

Pri oddaji vloge pa bodite pozorni na:

  • razpisno dokumentacijo
  • in motivacijsko pismo.

Razpisno dokumentacijo pozorno preberite, saj podrobneje določa namene, pogoje in cilje izmenjave ter razpisa.

Motivacijsko pismo, ki mora biti napisano na najmanj eni in največ dveh straneh v slovenskem jeziku, je zelo pomembno. Zato pri pisanju upoštevajte prednosti, ki jih študijska izmenjava in mobilnost doprineseta v širšem družbenem kontekstu, hkrati pa se osredotočite na vaše osebne cilje, načrte in osebno izkušnjo.  

Ne zamudite edinstvene priložnosti in pridobite izkušnjo študijske izmenjave, ki vam nudi širjenje marsikaterega obzorja.

Vir: Uredništvo mlad.si

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

32159

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino