Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 22 Aug. 2019

Zakon o obravnavi otrok in mladostnikov s čustvenimi in vedenjskimi težavami

Na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport so pripravili predlog Zakona o obravnavi otrok in mladostnikov s čustvenimi in vedenjskimi težavami in motnjami. Gre za povsem nov zakon, s katerim želijo vzpostaviti enotno, sistemsko rešitev celostne obravnave otrok s čustvenimi in vedenjskimi motnjami v vzgojnih zavodih, ki so bili doslej vpeti v delo različnih resorjev.

Zakon bo omogočil oblikovanje strokovnih centrov, ob tem pa bodo obstoječi strokovni in drugi vzgojni zavodi obdržali samostojen status. Bistvena novost je tudi vzpostavitev preventivne službe oziroma mobilnih timov, ki bodo vzpostavljeni postopoma in glede na potrebe.

Preventivno dejavnost bodo izvajali v obliki nudenja in izvajanja pomoči otrokom, ki so vključeni v vrtce in šole. Z otroki in mladostniki, ki bodo nameščeni pri njih, bodo izvajali različne oblike in metode dela. Pomembna novost pa je tudi, da bodo strokovni centri nudili podporo otrokom in mladostnikom tudi po odpustu iz institucionalne namestitve.

Predlog Zakona bo na spletnem portalu eDemokracija objavljen do 15. septembra 2019:

Vir: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
Foto: Pixabay

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

96611

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino