Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 13 Jul. 2022

Zaplavajmo v trajnostno in zeleno Evropo

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji in festival Plavajoči grad – Floating Castle te vabita na Evropsko leto mladih na Starem trgu pri Ložu: Zaplavajmo v trajnostno in zeleno Evropo, v četrtek, 4. avgusta 2022, med 15.00 in 20.00 na prizorišču festivala Plavajoči grad – Floating Castle, park ob gradu Snežnik.

V notranjsko primorski regiji bomo evropsko leto mladih praznovali na mednarodnem festivalu glasbe in uprizoritvenih umetnosti Plavajoči grad – Floating Castle! Dogajanju na plavajočih odrih, grajskih obzidjih, v dvoranah, med drevesi in drugimi magičnimi prizorišči se pridružujemo z delavnico na temo trajnostnih usmeritev v zeleno prihodnost Evropske unije. Boš z nami?

V četrtek, 4. avgusta, od 11. do 17. ure, te čakamo na udobni in družabni točki, kjer se lahko informiraš o priložnostih v evropskem letu mladih in prednostih evropskega državljanstva. V zameno za tvoje razmisleke, prispevke v razpravah in dialogu s tistimi, ki odločajo o naši prihodnosti ter igrivo ozaveščanje pa dobiš praktično nagrado. Te zanima več?

Pridruži se nam v parku pri gradu Snežnik, kjer bodo interaktivne delavnice. Na zemljevidu Slovenije lahko izpostaviš izzive in dobre prakse na poti v trajnostno in zeleno prihodnost, na plakate pa beležiš izzive in predloge za njihovo premagovanje na ravni Evropske unije. Tudi tvoje razmisleke bomo posredovali odločevalcem. Vključiš se lahko tudi v sproščene razprave o okoljskih temah in načinu življenja za trajnostno in zeleno prihodnost z Ekologi brez meja ter o lokalnih praksah spregovoriš z županom Loške doline g. Janezom Komidarjem. Za zabavno ozaveščanje pa te čaka zelena igra ugibanja pojmov s opisovanjem, risanjem ali pantomimo. Znaš pokazati »okoljska politika«?

Če sprejmeš izziv, nas obišči in postani del soustvarjanja Evrope prihodnosti – zelene, vključujoče in digitalne za vse!

Kaj se bo dogajalo na naši točki z mladimi? Soustvarjanje zemljevida Slovenije z dobrimi praksami in predlogi za trajnostno in zeleno prihodnost v lokalnih okoljih, definiranje izzivov in iskanje rešitev na evropski ravni na temo trajnostne in zelene Evrope, posvet ter zelena igra. Zabavno in poučno bo!

Z dogodki v okviru evropskega leta mladih skupaj s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji spodbujamo prakse za bolj trajnostno in zeleno Evropo ter ustvarjamo prostor za participacijo mladih pri soustvarjanju evropskih in lokalnih politik.

Bodi del dogajanja po Evropi in Sloveniji! Vljudno vabljeni!

Vir: Mreža MaMa

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

43250

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino