Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (1)
Datum objave: 16 Nov. 2020

Zaposlovanje v aktualnih razmerah in »RAY« zaposlitveni portal

Projekt »RAY«, zaposlitveni portal (Rural Active Youth Job Portal), ki ga sofinancira Erasmus+ in so ga v Mladinskem centru Mengeš (AIA) izvajali skupaj s partnerji iz Bolgarije (Vyara Foundation), Italije (CESIE) in Portugalske (Agrupamento de Escolas de Silves), se zaključuje.

Vendar v tem primeru zaključek projekta pomeni tudi nov začetek. Končni produkt projekta je portal, ki je namenjen podjetjem in iskalcem zaposlitve iz lokalnega okolja, nudi pa tudi e- izobraževanje, ki bo mladim v pomoč pri iskanju dela in službe.

Na začetku projekta je bila situacija na trgu dela sicer popolnoma drugačna, kot je sedaj, ko smo se znašli sredi pandemije covida-19, gospodarske in finančne krize. Takrat smo se soočali predvsem z begom možganov, oziroma s tem, da so mladi iz predmestnih okolij odhajali v mesta in tujino. Sedaj pa se po eni strani veliko podjetij bori za svoj obstanek, po drugi strani pa je vedno več brezposelnih. Zato so v Mladinskem centru Mengeš organizirali okroglo mizo na temo aktualnih razmer na trgu dela.

Več informacij najdete tukaj

Vir: Mladinski center Mengeš

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

57409

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino