Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 17 Aug. 2020

Zavod Burja s podporo Celjskega mladinskega centra krepi svoje delo

Zavod Burja iz Rimskih Toplic je neprofitna nevladna organizacija, ki razvija kulturne in izobraževalne programe za krepitev odgovorne, tolerantne in ustvarjalne družbo. Pri svojem delu se osredotočajo predvsem na pripadnike priseljencev narodnosti bivše Jugoslavije, živeče v Republiki Sloveniji. Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije jim je v priznanje delu podelilo Status organizacije v javnem interesu na področju kulture.

Trenutno v okviru programa Erasmus+ izvajajo mednarodni projekt Manjšinska mladinoteka, v okviru ukrepa KA205 – Strateška partnerstva na področju mladine. V sodelovanju s partnerskimi organizacijami iz Slovenije, Celjskim mladinskim centrom, Centrom za mlade Ruše, društvom Studio B iz Nove Gradiške na Hrvaškem ter HKPD Matija Gubec iz Tavankuta v Srbiji, oblikujejo inovativne izobraževalne pristope in orodja na področju ustvarjalnega manjšinskega turizma in kulturne dediščine, s katerimi bo narejen doprinos k spremembam praks in smernic za večjo socialno vključenost mladih priseljencev nekdanje Jugoslavije, na področju Slovenije, Hrvaške in Srbije.

V okviru tega projekta je že izdelana spletna učilnica Manjšinska videoteka, kjer si v sklopu spletnega tečaja lahko ogledate šest dokumentarnih video filmov. Med njimi je tudi film, ki predstavlja dobre prakse Celjskega mladinskega centra. Po ogledu lahko odgovorite na vprašanja, vezana na vsebino posameznih filmov, izpolnite priloženo anketo ter si pridobite svoj Youthpass certifikat za priznavanje neformalnega učenja skozi program Eramsus+: Mladi v akciji.

Vabljeni k udeležbi!

V pripravi istega projekta sta še brošura – turistični zemljevid Naša kultura v našem mestu in pa strokovna publikacija Manjšinski kompas. Pri tem projektu sta pomagala priznani in nagrajevani hrvaški režiser Branko Ištvančić ter slovenski pisatelj in režiser Goran Vojnović, ki je za publikacijo spisal prispevek Izobraževanje in tehnologija, katerega si v povezavi lahko preberete še pred izdajo.

Za več informacij glede aktivnosti Zavoda Burja lahko preberete tukaj, lahko pa se tudi vključite v njihovo delovanje.

Vir in foto: Celjski mladinski center 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

97293

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino