Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 10 Mar. 2022

Zavod Nefiks predstavlja karierno družabno igro – Karierko

Karierko je didaktična igra za karierno orientacijo. Narejena je po vzoru priljubljene družabne igre »Activity«, gesla pa so poklici, delovne organizacije, delovni pripomočki, vrednote in osebnostne lastnosti. Igro lahko uporabljate kot sproščen uvod v razmislek o karieri, za spoznavanje različnih poklicev ali preprosto za zabavo.

Prototip igre so leta 2015 izdelale prostovoljke Zavoda Nefiks za uporabo v Nefiks kariernih klubih. Mladim so želele na zabaven način približati razmišljanje o poklicih, vrednotah in osebnostnih lastnostih – temah, ki so pomembne pri odločanju o lastni karierni poti. Končno podobo je igra dobila konec leta 2021 in tako je sedaj dostopna tudi širši javnosti.

Igro so ustvarile: Sara Marn, Teja Simčič, Ksenija Zečevič, Meta Brečič in Martina Mrakovčić.

Za grafično podobo igre sta poskrbeli Diana Abdagić in Nives Felić.

Nastanek igre sta sofinancirala Urad RS za mladino in Urad za mladino Mestne občine Ljubljana.

Vir: Zavod Nefiks

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

78337

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino