Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 12 Jan. 2021

Zbornik "Primeri dobrih praks s področja informiranja mladih v Sloveniji"

V Ljubljanski mreži info točk so izdali zbornik z naslovom "Primeri dobrih praks s področja informiranja mladih v Sloveniji". 

 »Informiranje mladih je potrebno in pomembno zato, da se mladi zavejo svojih pravic in priložnosti ter med njimi najdejo prave zase, ki jim bodo omogočile sprejemanje odgovornih odločitev ter sledenje ciljem, ki si jih zastavijo. Z zbornikom želimo pokazati, da je informiranje mladih v Sloveniji prioriteta mnogih organizacij ter da se vsi trudimo, da mladim omogočimo prostore, spletne platforme in druge kanale, po katerih lahko dostopajo do informacij, ki so neodvisne, dostopne, kakovostne ter prilagojene mladim. Verjamem, da je informiran mlad človek tisti, ki bo znal družbo presojati kritično, v njej deloval odgovorno in solidarno ter aktivno soustvarjal okolje, v katerem deluje. In naša družba resnično potrebuje te mlade, danes še toliko bolj,« je v uvodni besedi zbornika napisala Maša Cvar, koordinatorka L'MIT.

Do zbornika lahko dostopate tukaj.

Vir: Ljubljanska mreža info točk

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

62364

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino