Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 01 Sep. 2021

Že tretjič organizirali počitniško delo za mlade občane

V Mladinskem centru Šentjur so že tretje leto izvedli projekt »Šentjur, mene maš!«. Letos je počitniško delo opravljalo 17 mladih iz občine Šentjur, ki so pomagali Vrtcu Šentjur pri urejanju okolice, pri delu v pralnici in čiščenju prostorov. Zeleni sekciji Turistično-olepševalnega društva Šentjur in Krajevni skupnosti Rifnik so pomagali čistiti zaraščene površine in urejati okolico nastajajočega učnega centra v naravi na Rifniku, društvu Izviri Dobrina in Krajevni skupnosti Loka pri Žusmu pa so pomagali pri čiščenju in barvanju klopc in garnitur na prireditvenem prostoru in avtobusne postaje v Dobrini. Mladinskemu centru Šentjur so pomagali pripraviti in izvesti teden počitniških aktivnosti za najstnike. 

Na razpis za počitniško delo se je pravočasno prijavilo 23 mladih. Izbranih je bilo 19, delo pa je opravljalo 17 mladih, ki so opravili še tečaj varnosti pri delu. Mladi občani, med katerimi so prevladovali krajani Šentjurja, Dramelj, Ponikve in Blagovne, so pridobili nekaj delovnih izkušenj, naredili veliko dobrega za svoj kraj in krepili svojo pripadnost lokalni skupnosti. Občina Šentjur je ena izmed redkih občin v Sloveniji, ki poleti mladim občanom omogočijo opravljanje plačanega počitniškega dela.

Vir: MC Šentjur

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

35757

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino