Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 11 Sep. 2019

Zgodbe, ki jih pišejo mladi: Zoja in Matic, Mladinski center Zagorje ob Savi

Mladinski sektor mladim ponuja številne priložnosti združevanja, druženja, kvalitetnega preživljanja prostega časa in neformalnega učenja. Je prostor navdiha, v katerem se prepleta mnogo uspešnih zgodb. Pestrost mladinskega sektorja v Sloveniji je naša velika dragocenost, skozi zgodbe, ki jih pišejo mladi pa vam želimo predstaviti ravno to: uspešne zgodbe skozi različne izkušnje mladih. 

Mladinski center Zagorje ob Savi (MCZoS) je predvsem svobodomiseln in do drugačnosti toleranten prostor, odprt vsem, ki želijo aktivno preživeti svoj prosti čas ter v dobri družbi in na zabaven način pridobivati nova znanja, izkušnje in veščine. Mladim omogočajo organizacijsko, prostorsko, tehnično in svetovalno pomoč pri izvedbi njihovih idej ter pomoč pri vključevanju v lokalne in mednarodne projekte. Tokrat svoji zgodbi delita Zoja in Matic, aktivna prostovoljca MCZoS.  

Zoja Hlebec se je z Mladinskim centrom Zagorje ob Savi se je spoprijateljila v začetku letošnjega leta. V sproščenem in zabavnem kolektivu so ji ponudil veliko podpore pri razvijanju projektnih idej pa tudi gradnji samozavesti. Z udeležbo na poletnem letovanju za otroke v Nerezinah je stopila kar nekaj korakov izven cone udobja in se prepustila toku. Pomagala je pri delavnicah za otroke in eno celo vodila čisto sama.  »To je bil zame velik korak k napredovanju v javnem nastopanju. Komaj čakam na še več podobnih izkušenj in novo znanje,« z nasmehom dodaja Zoja.

Matic Kučevič je v MCZos opravljal usposabljanje na delovnem mestu. V mladinski center je sicer zahajal že prej, tokrat pa se je znašel v popolnoma novi vlogi. Julija se je prvič udeležil mednarodne mladinske izmenjave in najbolj mu je všeč, da je lahko spoznal mlade iz tujih držav. Še pred kratkim ga je bilo strah komunikacije v tujem jeziku, danes pa tudi sam ugotavlja, da se je njegova angleščina krepko izboljšala. V pozitivnem in empatičnem okolju je Matic postal bolj kreativen in suveren.

»Med usposabljanjem sem se naučil marsikaj. S sodelavko sva pripravljala promocijske aktivnosti, pomagal sem pri načrtovanju aktivnosti in tabora za mlade ter sodeloval pri aktivnostih dnevnega centra. Naučil sem se pleskati in prekrivati luknje z izravnalno maso na eni strani in dobil dodatna znanja glede uporabe računalnike opreme na drugi. Spoznal sem jogo in meditacijo, ki ju s pridom uporabljam še zdaj, ko pride slabši dan. Zdaj me ni več strah komunicirati in sem bolj družaben. Hvala ekipi, ki me podpira in mi pomaga. Še se bomo videli, ostajam kot prostovoljec in z veseljem se bom prijavil na prihodnje mladinske izmenjave.«

Vir in foto: Mladinski center Zagorje ob Savi

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

21500

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino