Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 19 Mar. 2020

Živa Alif, prostovoljka European Wilderness Society

Objavljamo vtise Žive Alif, prostovoljke European Wilderness Society, ki je, danes se tako bere, zgodba iz nekih drugih časov. 

Kot pravi, se je pred koncem junija za eno leto preselila v Avstrijo, v majhen kraj Tamsweg s pet tisoč prebivalci. Organizacija European Wilderness Society, kjer deluje prostovoljno, se ukvarja s prepoznavanjem in varovanjem evropske divjine, hkrati pa izvajajo vrsto drugih naravovarstvenih projektov ter prijavljajo nove. "Tako smo vključeni v varovanje UNESCOvih bukovih gozdov (dva imamo tudi v Sloveniji, Snežnik-Ždrocle in Krokar), varovanje zavarovanih območij v Karpatih, čiščenje rek in jezer v Ukrajini, izobraževalne aktivnosti za mlade, varovanje drobnice pred napadi velikih zveri, pa še bi lahko naštevali. Naše delo je povečini v pisarni, predvsem komunikacija in organizacija dogodkov, vendar smo zmeraj veseli prilike, da kakšen dan preživimo zunaj, v naravi. Sama trenutno delam predvsem na razvoju in pisanju novih mednarodnih raziskovalnih projektov o gozdnih požarih in divjini, kar mi predstavlja zanimiv izziv," piše Živa.

Kaj vse je doživela lahko preberete tukaj.

Vir: Zavod Voluntariat
Foto: osebni arhiv Žive Alif

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

67290

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino