Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 14 Mar. 2019

Živel strip! Živela animacija! 19

Italiansko združenje Viva Comix in revija Stripburger iz Ljubljane v okviru projekta ŽIVEL STRIP! ŽIVELA ANIMACIJA! 19 razpisujeta nagradni natečaj za strip in animacijo za osnovnošolce in srednješolce iz Furlanije – Julijske Krajine in Slovenije.

Kdo lahko sodeluje?

Na natečaj se lahko prijavijo šolarji in dijaki iz Furlanije – Julijske krajine in iz Slovenije. 

Tema razpisa:

  • Narišite kakšno dogodivščino kraljevega piščančka Ki-Ki-Do-ja ter tigrastih komarjev Tineta in Bineta. Kakšen problem rešujejo tokrat? Kdo je tokrat vzbudil njihovo pozornost? S katerimi orodji in prijemi so se lotili nepridiprava?
  • Tigrasta komarja Tine in Bine na videz sicer delujeta precej nemočno, vendar se za tem videzom skriva veliki pogum in obvladovanje različnih disciplin. S čim se komarja ukvarjata v prostem času? Kako vzdržujeta svojo pripravljenost na zahtevne podvige?
  • Fredd je muhast in prebrisan otroški detektiv, ki se ukvarja z iskanjem predmetov, izgubljenih v »kockastem« svetu, v katerem živi. Poskusi narisati zgodbo, v kateri se bo skrival en izgubljeni predmet, in ga dobro skrij v risbo. Ga bo Fredd uspel najti?
  • Prosta tema


Prijavljena dela so lahko:

  • stripovske zgodbe, narisane v poljubni tehniki (vključno z računalnikom), formata A3, poljubnega števila strani.
  • animacije, izvedene v klasični ali računalniški tehniki.

Učenci in dijaki se lahko na razpis prijavijo samostojno ali v skupini, z mentorjem ali brez.

Oddaja del: Dela morajo biti oddana po pošti skupaj z izpolnjeno prijavnico (za slovenske šolarje) na naslov: Stripburger/Forum Ljubljana, Metelkova 6, 1000 Ljubljana

Rok oddaje: Dela morajo biti poslana po pošti do srede, 20. marca 2019.

Več tukaj. 

Vir: uredništvo mlad.si
Foto: Stripburger

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

91865

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino