Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 08 Jun. 2020

Značilnosti in učinki mladinskega dela

Zavod Movit je konec maja izdal publikacijo Značilnosti in učinki mladinskega dela: pregled relevantne znanstvene in strokovne literature, avtorjev prof. dr. Tomaža Deželana in asist. mag. Nine Vombergar s Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani.

Gre za dopolnjeno publikacijo izdano v 2019 pod naslovom "Miti in resnice o mladinskem delu: učinki lokalnega mladinskega dela.

Publikacija je pregled literature o tem, kaj je mladinsko delo in kateri so njegovi učinki. Mladinsko delo avtorja opredelita skozi njegove značilnosti, akterje, prostore, kjer se izvaja, cilje, ranljive skupine in kakovost. Nato identificirata vrsto učinkov mladinskega dela, ki jih kategorizirata v učinke na osebnostne lastnosti posameznika, učinke na profesionalne značilnosti posameznika, neposreden učinek na skupnost in učinek na gospodarsko okolje. Publikacija predstavlja dragocen vir podatkov in argumentov za vse, ki se tako ali drugače ukvarjajo z zagovorništvom mladinskega dela.

Na voljo je v slovenskem in angleškem jeziku (v prevodu Josha Roccia), do njiju lahko dostopate na spodnjih povezavah:

Vir in foto: Zavod Movit

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

90163

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino