Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 28 Sep. 2021

Znani so avtorji najboljših študentskih intermedijskih projektov festivala MFRU 2021!

Mladinski kulturni center Maribor je v okviru 27. Mednarodnega festivala računalniške umetnosti (MFRU) v sodelovanju s petimi slovenskimi izobraževalnimi institucijami (Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani, Akademijo umetnosti Univerze v Novi Gorici, Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru, Pedagoško fakulteto Maribor ter Akademijo za vizualne umetnosti AVA iz Ljubljane), objavil poziv k prijavi študentskih intermedijskih umetniških projektov za študentsko nagrado festivala MFRU 2021.

Na poziv so izbrane izobraževalne institucije lahko prijavile največ tri projekte, ob tem pa so imeli študentje tudi možnost samostojne prijave. 

Na poziv se je s svojimi projekti prijavilo 11 študentov: Iris Čeh, Olena Potočnik, Nika Tomažič, Ivana Kalc, Vasily Kuzmich, Doroteja Dolinšek, Hana Zadnikar, Rok Roundi – Neja Berger, Eva Hercog in Jaka Kosmač.

Štiričlanska komisija v sestavi Aleksandra Saška Gruden, Ida Hiršenfelder, Miha Horvat in Igor Štromajer je izbrala tri najboljše, ki jim pripadajo tudi denarne nagrade ter možnost predstavitve projektov v galeriji Media Nox v mesecu oktobru okviru festivala MFRU.

Glavni nagrajenec dobi tudi možnost samostojne razstave v galeriji Media Nox v letu 2022. 


Nagrajeni študentje so:
  • VASILY KUZMICH (AU UNG) – 1. nagrada za študentsko delo na 27. MFRU
  • OLENA POTOČNIK (AVA)
  • DOROTEJA DOLINŠEK (ALUO)
Več informacij na povezavi.

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

48787

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino