Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 13 Jul. 2020

Znani so rezultati splošne in poklicne mature

Dijakom in vsem preostalim, ki so splošno in poklicno maturo opravljali v spomladanskem roku, je bilo današnje jutro nadvse pomembno, saj so se lahko seznanili z doseženim opravljenim uspehom. 

Pogled na rezultate mature 2020 na novinarski konferenci z začetkom ob 10. uri predstavljajo ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec, direktor Državnega izpitnega centra Darko Zupanc, predsednica Državne komisije za splošno maturo Marina Tavčar Krajnc in predsednik Državne komisije za poklicno maturo Boris Dular.

Letošnja izvedba mature je potekala malo drugače, skladno z maturitetnimi pravili ob upoštevanju potrjenih prilagoditev, ki so bile potrebne zaradi posebnosti ob razglasitvi epidemije koronavirusa, je potrdila predsednica Državne komisije za splošno maturo Marina Tavčar Kranjc.

Letos je splošno maturo uspešno opravilo 93,92 odstotka maturantov in maturantk. Več je tudi zlatih maturantov in sicer 280 - med njimi 184 deklet in 96 fantov. Zlati maturantje prihajajo iz 43 gimnazij iz vse Slovenije. Najboljših maturantov, torej tistih, ki so dosegli vse možne točke je bilo letos 11, trije več kot lani. Izmed enajstih diamantih maturantov je sedem deklet in štirje fantje. 

Na poklicni maturi je bilo 92,59 dijakov in dijakinj, ki so maturo opravljali prvič. Od tega je bilo 388 zlatih maturantov. 

Rezultati splošne mature so v skladu z maturitetnim koledarjem objavljeni na šolah, kandidati pa si jih lahko s svojo šifro ogledajo tudi na spletni strani s klikom tukaj.

Uredništvo mlad.si čestita dijakom in vsem preostalim, ki so uspešno opravili maturo ter jim želi vse dobro na nadaljni poti!

Vir: uredništvo mlad.si

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

29019

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino