Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 11 Jul. 2022

Znanost o veščinah - preventivna kampanja "Najprej poslušaj"

Kaj pravi znanost o nasvetih staršem in skrbnikom glede ključnih (otrokovih) veščin na področju socialnega in čustvenega učenja?

V sklopu obeleževanja svetovnega dne na področju drog ("World Drug Day") Zavod Utrip začenja z drugim delom preventivne kampanje na področju socialnega in čustvenega učenja »Znanost o veščinah« (v originalu »The Science of Skills«) v sklopu širše preventivne kampanje »Najprej poslušaj« (»Listen First«).

Kampanjo lahko spremljate tudi na njihovih družbenih omrežjih Facebook, Twitter in Instagram.

Kampanjo izvajajo v sodelovanju z Uradom OZN za droge in kriminal (UNODC), s katerimi so pripravili vrsto novih uporabnih gradiv z nasveti za starše in skrbnike, zlasti z vidika ključnih (otrokovih) veščin na področju socialnega in čustvenega učenja. V kratkem bodo na voljo tudi tiskane verzije novih letakov na temo veščin.

Gradiva kampanje »Najprej poslušaj«, ki jih je izdal UNODC, podpirajo razvoj otrok, da bodo zrasli v srečne in uspešne osebe v svojih skupnostih. Otroci, ki razvijajo veščine socialnega in čustvenega učenja ter življenjske veščine, lažje krmarijo skozi vsakodnevno življenje in izzive. Gradiva so del učinkovitih in na dokazih temelječih pristopov v preventivi na področju uporabe alkohola, tobaka in drugih drog.

Povezava na gradiva kampanje: https://www.preventivna-platforma.si/znanost-o-vescinah-drugi-del-preventivne-kampanje-v-sodelovanju-z-unodc/.

Za več informacij o kampanji in gradivih: info@institut-utrip.si ali (031) 880-520.

Vir: Zavod Utrip

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

67562

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino