Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 04 Dec. 2019

Zoskarji 2019

V Mladinskem centru Zagorje ob Savi (MC ZoS) bodo v decembru že deveto leto zapored podelili Zoskarje. Se sprašujete kaj je to?

Ideja za Zoskarje je nastala leta 2011, ko so se MC ZoS-ovci spraševali, kako bi se zahvalili vsem, ki so pripomogli pri pripravi njihovega programa. Torej, prostovoljcem, zaposlenim, organizacijam in tako naprej. Padlo je veliko idej, na koncu pa so se odločili, da pripravijo Oskarje. Takšne, kot jih imajo v ZDA za najboljše igralce in filme, le da nagradimo vse, ki so sodelovali in ne samo najboljše. Ime dogodka pa so malce priredili in Oskajem dodali še Z, torej Zoskarji. Ime nastane iz združitve "Oskarji" in kratice njihovega Mladinskega centra, MC ZOS, Zoskarji. Prvo leto so Zoskarji potekali zelo podobno Oskarjem, skozi leta pa so tematiko malce spreminjali, ime dogodka pa so obdržali. Letošnja tematika bodo Olimpijske igre, ki ji bodo sledili skozi poziv k obisku v oblačilih v eni od barv olimpijskih krogov, torej modri, rdeči, zeleni ali rumeni.

Vse prejemnike Zoskarjev na prireditev povabijo z fizičnim vabilom, poslanim preko navadne pošte, saj so v MC ZoS mnenja, da je takšno vabilo veliko bolj osebno kot če bi ga poslali po e-pošti. Dogodek je vedno razdeljen na tri dele, in sicer: podelitev Zoskarjev, kulturni program in na koncu še druženje ob pijači in jedači. Vsak povabljeni dobi Zoskarja v obliki diplome oziroma zahvale za sodelovanje, zraven pa dobijo še manjše darilce.

Letošnji Zoskarji bodo potekali v četrtek, 12. Decembra, ob 18:00 uri, v prostorih Mladinskega centra Zagorje ob Savi, za glasbeno razvajanje pa bo letos poskrbel Dejan Žujič. Vabijo vas, da ji pridete pogledat!

Vir in foto: Mladinski center Zagorje ob Savi

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

81147

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino