Aktiviraj se!

Informiranje in svetovanje za mlade
Informiranje mladih na evropskem nivoju

Eurodesk je brezplačni infoservis Evropske komisije, ki ga v Sloveniji izvaja nacionalna agencija programa Erasmus + MvA. Namenjen je mladim in tistim, ki se pri svojem delu srečujejo z mladimi. Ponuja informacije o evropskih priložnostih za mlade na področjih mobilnosti, aktivne participacije mladih v družbi in aktivnosti za spodbujanje ustvarjalnosti ter inovativnosti mladih – na primer o prostovoljstvu ali izmenjavah v tujini, študiju in pripravništvih v tujini, kako poiskati evropsko sofinanciranje in kontakte, aktualnih mednarodnih natečajih za mlade ...

Evropski mladinski portal mladim ponuja informacije o priložnostih za življenje, izobraževanje in delo v Evropi.

Evropska agencija za mladinsko informiranje in svetovanje (ERYICA) je neodvisna evropska organizacija, sestavljena iz nacionalnih in regionalnih koordinacijskih teles in mrež za informiranje mladih. Prizadeva si za okrepitev evropskega in mednarodnega sodelovanja na področju mladinskega informiranja. Razvija, podpira in spodbuja kakovostno splošno informativno politiko in prakso mladih na vseh ravneh, da bi zadostila informacijskim potrebam mladih in uporabila načela Evropske mladinske informacijske listine.

Spletni portal Use It Europe na enem mestu združuje turistične informacije za vse mlade popotnike.

Evropsko združenje mladinskih kartic (EYCA) je neprofitna organizacija, ki zastopa 38 organizacij za mladinske kartice po vsej Evropi. V Sloveniji program Evropske mladinske kartice izvaja Zavod Mobin, ki mlade med drugim informira o za njih pomembnih življenjskih dogodkih.

Youth Wiki je evropska spletna enciklopedija na področju nacionalnih mladinskih politik. Platforma je izčrpna zbirka nacionalnih struktur, politik in ukrepov, ki podpirajo mlade. Trenutno so na Youth Wiki predstavljene nacionalne mladinske politike 27 držav članic EU.

Informiranje mladih v Sloveniji

Aktualno

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino