Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 14 Sep. 2022

DiscoverEU - čas je za nova doživetja

V okviru pobude DiscoverEU bo že drugič letos 35.000 mladih prejelo železniško vozovnico za raziskovanje Evrope, njene bogate kulture in gradnjo novih prijateljstev. Naslednji krog prijav bo namreč potekal med 11. in 25 oktobrom letos.
 
Razpis je odprt za mlade, ki so rojeni v letu 2004 in prihajajo iz držav programa Erasmus+, vključno z Islandijo, Lihtenštajnom, Norveško, Severno Makedonijo, Srbijo in Turčijo.
 
Za pridobitev vozovnic, se morajo prijaviti na evropskem mladinskem portalu, kjer bodo odgovorili na pet kviznih vprašanj in eno pomožno.
 
Mladi, ki bodo uspešno prišli do vozovnic, bodo med 1. marcem 2023 in 29. februarjem 2024 lahko potovali po Evropi do 30 dni.
 
Prejemniki vozovnic bodo pridobili še kartico popusta z več kot 40.000 možnostmi popusta na javni prevoz, kulturo, nastanitev, hrano, šport in druge storitve, ki so na voljo v upravičenih državah. Poleg tega bodo lahko sodelovali v pobudi DiscoverEU meet-ups, ki se je začela poleti letos in je sestavljena iz vznemirljivega eno- do tridnevnega kulturnega programa v vseh državah programa Erasmus+.

Vir: Evropska komisija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

67327

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino