Kaj se dogaja?
Objave uredništva portala mlad.si
GASTRONOMIJA IN MLADOSTNA KREATIVNOST
Turistična zveza Slovenije (TZS) je v sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo in Centrom RS za poklicno izobraževanje organizirala festivala Turizmu pomaga lastna glava in Več znanja za več turizma, ki sta letos potekala na temo MOJ KRAJ MOJ CHEF. Prav tako so izpeljali tekmovanje Zlata kuhalnica.
Mladi iz vse Slovenije pa tudi tujine so kljub pandemiji koronavirusne bolezni, pripravili kar 87 turističnih nalog v katerih so predstavili tradicionalne jedi v moderni preobleki, raziskovali so knapovsko kulinarično tradicijo, zelišča, organizirali kulinarične pohode in odkrivali prekaljene kuharske in slaščičarske mojstre v svojem kraju.
Letos so bili prisiljeni vse projekte pripraviti v hibridni obliki, malce v živo in malce preko svetovnega spleta. Kljub temu so mladi svoje delo opravili brezhibno, z odliko in še večjo ustvarjalno žilico. Tekmovalci so recepte stresali kar iz rokavov, tradicionalno kuhinjo so kombinirali z modernimi prijemi, sladice so ponujali v novih izvedbah, za idejami so brskali po pradavni zgodovini in ustvarjali 5-zvezdična kulinarična doživetja.
Najboljše ideje z recepturami so zbrali in objavili v katalogu Moj kraj moj chef, ki je dostopen na spletni strani. Dobite ga lahko tudi na Turistični zvezi Slovenije, Miklošičeva 38, Ljubljana.