Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 12 Oct. 2018

Jamstvo za mlade

Jamstvo za mlade je shema za spodbujanje zaposlovanja mladih v Evropski uniji, ki je nastala s strani Evropske komisije. S sprejetjem ukrepov Jamstva za mlade vsaka država jamči, da bo mladim v štirih mesecih po prijavi v evidenco brezposelnih oseb, zagotovila zaposlitev (vključno s pripravništvom), usposabljanje na delovnem mestu, vključitev v formalno izobraževanje ali drugo usposabljanje.

Shema je sestavljena iz 15 ukrepov za lažji prehod iz izobraževanja v zaposlitev, ki mladim zagotavljajo večjo zaposljivost in aktiven vstop na trg dela. Cilji sheme:

  • Izboljšati prehod iz izobraževanja v zaposlitev
  • Hitrejša aktivacija mladih brezposelnih in
  • Zmanjšanje števila brezposelnih

Preveri ukrepe Jamstva za mlade in se aktiviraj.

Več

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

84256

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino