Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 04 Apr. 2022

Kakovost mladinskega dela za povečanje sredstev

Prihaja Kakovost mladinskega dela. Strokovna državna skupina za implementacijo bonskega procesa v Sloveniji za uresničevanje agende za kakovost v mladinskem delu, ki jo je imenoval glavni koordinator Urad RS za mladino, je konec marca na delovnem posvetu oblikovala strateške cilje za kakovostno mladinsko delo v prihodnje. Strateški cilji se nanašajo na sklepno deklaracijo 3. Evropske konvencije za mladinsko delo. Gre za krovni evropski dokument, ki je bil sprejet konec leta 2020 na konvenciji v Bonnu.

Strokovne državna skupina je na posvetovanju oblikovala vizijo delovanja in ključne strateške cilje na področju kakovosti mladinskega dela in prepoznavanja ter priznavanja mladinskega dela v Sloveniji do leta 2027. V treh dneh so se oblikovale ključne aktivnosti operativnega načrta za kakovostno mladinsko delo v letu 2022.

Ključni strateški cilji do 2027 se v osnovi nanašajo na dvig kakovosti mladinskega dela na podlagi merjenja učinkov mladinskega dela, večjega vključevanja mladih in priznavanja ter prepoznavnosti mladinskega dela, s ključnim ciljem, da se povečajo sredstva za mladinsko delo. Eden izmed ciljev je tudi, da se mladinsko delo umesti v Resolucijo o nacionalnem programu za mladino, ki je trenutno v procesu priprave in zaobjema obdobje 2023-2032.

Direktorica URSM, mag. Dolores Kores je ob tem povedala, da gre za naslednji korak za dvig kakovosti mladinskega dela in njegovega priznavanja ter povečanja prepoznvanosti mladinskega dela, ki je v življenju posameznika lahko pomemben moment za njegov osebni in karierni razvoj. “Gre za pomemben korak za razvoj mladinskega dela in implementacijo kakovosti mladinskega dela ter da smo pri tem, kar delamo vsak dan boljši.”

Tridnevno delo angažiranih nacionalnih krovnih struktur mladinskega dela je z načrtovanjem postavilo ključne usmeritve za kakovostno mladinsko delo, ki do leta 2027 zagotavlja vzpostavitev dinamičnega in vitalnega okolja, ki spodbuja kakovostno mladinsko delo na državnem in na lokalnih nivojih. Mladinsko delo tako postane prepoznavno s strani odločevalcev, večina mladih pa ga prepozna kot okolje, kjer ustvarjajo, se prepoznavajo in izražajo.

Posvet nacionalnih struktur je del aktivnosti evropskega leta mladih in zagotavlja to, da ustvarjamo prihodnost mladinskega dela, ki temelji na kakovosti in merjenju učinkov mladinskega dela, z namenom večje finančne podpore akterjev mladinskega sektorja.

Do konca leta bodo izvedene aktivnosti, v katere bodo vključeni akterji mladinskega dela. O nadaljnjih korakih vas bomo obveščali.

Vir: Mreža MaMa

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

12321

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino