Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 23 Mar. 2020

MCC Hostel ponudil pomoč uslužbencem Splošne bolnišnice Celje

MCC Hostel, ki deluje v okviru Celjskega mladinskega centra je pokazal solidarnost in v sodelovanju z Mestno občino Celje odprl svoja vrata zdravstvenim osebjem Splošne bolnišnice Celje

MCC Hostel, ki zaradi trenutne situacije ne obratuje že od začetka prejšnjega tedna, tako z današnjim dnem odpira vrata uslužbencem Splošne bolnišnice Celje (SB Celje), ki bodo lahko kapacitete koristili za počitek, ki ga v dneh, ko je njihovo delo izjemno intenzivno, nujno potrebujejo. V prihodnjem tednu namreč pričakujejo povečanje števila obolelih za virusom, zato bo ponujena pomoč s strani MCC Hostla še kako dobrodošla.

MCC Hostel se namreč nahaja nedaleč stran od Splošne bolnišnice Celje in ima na voljo kar 50 ležišč. SB Celje bo sama izvajala čiščenje in razkuževanje prostorov, poskrbela za varnost zdravstvenega osebja, kot tudi določala maksimalno število oseb, ki bodo bivali v hostlu, MCC Hostel pa bo poskrbel, da se bodo zdravstveni uslužbenci gibali ločeno in ne bodo v stiku za zaposlenimi v Celjskem mladinskem centru. 

Celjski mladinski center je tako po zgledu ljubljanskega Hostla Celica in mariborskega hostla Pekarna kot primera dobre prakse, dokazal, da je sodelovanje z mestno občino, lokalno skupnostjo in javnimi zavodi v času krize nujno potrebna.

Vir in foto: Celjski mladinski center

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

98271

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino