Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 27 Dec. 2018

Mlad.si v 2019

V decembru smo na uredništvu portala mlad.si želeli slišati glas mladih. Vprašali smo vas, katere vsebine bi vas zanimale in bi jih v prihajajočem letu z veseljem brali na portalu mlad.si.

V anketi je sodelovalo kar 52 mladih bralcev portala, ki so s svojimi odgovori omogočili, da bodo vsebine na portalu tudi v nadaljnje aktualne in koristne, predvsem pa oblikovane po merah mladih.

Na anketo je odgovarjalo več žensk (57,7%) kot moških (42,3%) in največ mladih, starih med 25 in 29 let (57,7%). Večina sodelujočih je zaposlena (44,2%), sledita študentska (30,8%) in dijaška (17,3%) populacija ter brezposelni mladi (7,7%).

Na vrednostni lestvici so mladi opredelili, da najraje berejo vsebine, povezane z zaposlovanjem, sledijo prispevki o izobraževanju, hobijih in kulturi. Za najbolj irelevantne teme so označili tiste, povezane z zabavo in športom.

Vsebine, ki se nanašajo na zaposlovanje in izobraževanje so sodelujoči ponazorili tudi s konkretnimi primeri. V 2019 bi si mladi želeli več prispevkov, vezanih na priložnosti za mlade na nacionalni in mednarodni ravni. Kot pomembne so opredelili razpise za delovna mesta in izmenjave, možnosti sodelovanja v različnih projektih, ponudbo neformalnih izobraževanj in usposabljanj, subvencije na področju zaposlovanja mladih, možnosti študija in prostovoljstva v tujini ter pridobitev različnih štipendij. Kar nekajkrat je bila izpostavljena želja po predstavitvi nevladnih organizacij, mladinskega dela in mladinskih politik ter dogajanja v mladinskem sektorju.

Na temo kulture bi si mladi želeli več vsebin o glasbi in kulturnih dogodkih za mlade, posebej pa so bili izpostavljeni intervjuji z uspešnimi in navdihujočimi mladimi (glasbeniki, podjetniki, športniki, študenti, mladinskimi delavci).

Ekipa uredništva mlad.si se vsem mladim zahvaljuje za sodelovanje in posredovane predloge, ki jih bomo upoštevali pri načrtovanju objav v novem letu. Tudi v prihajajočem letu 2019 bomo skrbeli za ažurne informacije in zanimive vsebine iz sveta mladih in se trudili, da mlad.si postane najbolj uporaben portal za mlade v Sloveniji.

 Vir: Uredništvo mlad.si

 

 

 

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

31033

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino