Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 03 Aug. 2021

Nagradna igra Mladi se cepimo

Za nami je več mesecev boja s pandemijo koronavirusa, ki je na vseh področjih prizadela tudi mlade. Zavedamo se, da je edini način, da se izognemo novemu valu okužb in ponovnem zapiranju države in vrnitev v normalno življenje, to da se v čim večjem številu cepimo. Na portalu mlad.si, ki je osrednji portal za informiranje mladih in ga ustvarjajo mladi, smo se odločili, da aktivno pristopimo k ozaveščanju in informiranju o pomembnosti cepljenja proti Covid-19. 

Verjamemo, da so ravno mladi tisti, ki bi lahko s podporo cepljenju bistveno pripomogli k izboljšanju zdravstvene situacije in si s tem omogočili normalno in brezskrbno življenje, povezano s kulturno-umetniškimi dogodki, potovanji doma in v tujini ter navsezadnje tudi druženja s prijatelji.  

Prav zato želimo med našo generacijo v čim večjem številu na prijazen način prikazati  pozitivne učinke cepljenja in kaj to pomeni za nas kot posameznike in družbo.

Uredništvo portala mlad.si, ki ga urednikuje Mreža MaMa, med 1. avgustom in 30. oktobrom 2021 organizira nagradno igro za mlade, s katero želimo z aktivno udeležbo mladih v podporo ceplenju prispevati k hitrejši normalizaciji razmer v družbi. Zavedamo se, da je odločitev za cepljenje stvar posameznika, a z majhnim prispevkom v podporo cepljenju lahko prav mladi naredijo velik korak zase, za svoje vrstnike in za starejše. Mladi smo sedanjost, ki sooblikujemo prihodnost, a velike zgodbe se rodijo iz majhnih korakov in angažiranostjo posameznika. 

KAKO LAHKO MLADI PRISPEVATE IN SODELUJETE?

V podporo cepljenju lahko s svojo angažiranostjo sodelujete v nagradni igri na družbenih omrežjih portala mlad.si (Facebook, Instagram, Tik Tok). Posnamite kratek video, filmček, narišite risbo, ustvarite grafiko ali delite pozitivno misel. Objavi pripišite #mladisecepimo ali tegajte profil mlad.si.

Uredništvo mlad.si bo spremljalo objave in v treh mesecih bomo podarili 104 praktičnih nagrad 30 let Slovenije in 6 denarnih nagrad.  O izboru nagrajencev bo odločala komisija, ki bo rezultate nagrajencev objavila vsak ponedeljek in vsak prvi teden v mesecu septembru, oktobru in novembru, v kolikor se bodo nagrajnci o tem strinjali.  Sodelujejo lahko mladi, starejši od 16. let in drugi mlajši (s privoljenjem staršev ali skrbnikov) ali starejši. Pomembno je, da širimo pozitivna sporočila, delujemo solidarno in skupaj prispevamo k stabilnosti naše družbe. 

SPREJMI IZZIV 

  • Posnami kratek filmček (do 60 sec), v katerem deliš svoj razlog, zakaj si se oziroma se boš cepil_a ali ustvari fotografijo v podporo cepljenju mladih.
  • Video ali fotografijo s hashtagom #mladisecepimo objavi na svojem Facebook, Instagram profilu ali Tik-Toku.

Sporočila na posnetkih in fotografijah morajo biti pozitivna, kreativna, a nevsiljiva in mladim prijazna.

Ne pozabi, da so za dober posnetek in fotografijo pomembni primerna svetloba, izbira prostora, postavitev telefona ali kamere, zvok in kadri.  

NAGRADNA IGRA – kaj in kako?

Nagradna igra bo potekala na družbenih omrežjih mlad.si, Facebook, Instagram, in Tik Tok, kjer boste s komentiranjem pod posebno označenimi objavami lahko sodelovali v igri za praktične in denarne nagrade.

K sodelovanju v nagradni igri ste vabljeni vsi državljani Republike Slovenije, ki želite prispevati k čimprejšnji umiritvi situacije zaradi epidemije covid-19 in ki imate v okviru spletnega družabnega omrežja Facebook, Instagram ali Tik-Tok odprt uporabniški račun.

O izboru nagrajenih filmčkov, fotografij in komentarjev z vsebino, ki izraža podporo cepljenju mladih, bo odločala tričlanska  komisija, ki bo upoštevala kriterije izvirnosti, inovativnosti, smiselno izražene sporočilnosti v podporo cepljenju in mladim prijazno obliko. 

Nagrade:

Za izbrane filmčke bodo zmagovalci prejeli tri finančne nagrade na mesec, ena 300€, druga 200€ in tretja 100€, v dvanajstih tednih pa bo podeljenih tudi 100 praktičnih nagrad za fotografije in komentarje.

Več o sodelovanju v nagradni igri: PRAVILNIK O IZVEDBI NAGRADNE IGRE.

O vseh spremembah in novostih nagradne igre vas bomo sproti obveščali z objavami na spletni strani www.mlad.si.

Vabljeni k sodelovanju v naši nagradni igri!

Vir: uredništvo mlad.si

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

61620

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino