Kaj se dogaja?

Všečno: (0)
Datum objave: 10 Jul. 2020

Newsroom Europa na spletu

Ob koncu usposabljanja o novinarskih in evropskih političnih temah so mladi iz Nemčije, Portugalske in Slovenije ustanovili Mladinski tiskovni korpus za predsedstvo Sveta Evropske unije.

Po intenzivnem tednu, ki so ga preživeli v spletnih učilnicah in v katerem so se urili veščin novinarstva, bodo mladi medijski ustvarjalci naslednjih nekaj mesecev pisali o temah, ki so v ospredju njihovega zanimanja oziroma programa za predsedovanje Svetu EU

Pogovori mladih s portugalskim in slovenskim veleposlanikom Franciscom Ribeirom de Menezesom ter Francijem Butom, predstavniki različnih nemških zveznih ministrstev in drugimi akterji evropske civilne družbe so bili šele začetek njihovega udejstvovanja v Mladinskem tiskovnem korpusu. Od julija do decembra letos bodo mladi medijski ustvarjalci, stari med 17 in 24 let, objavljali svoje članke na blogu politikorange #NewsroomEuropa.

Projekt Evropske akademije iz Berlina poteka v sodelovanju s Centrom Intercultura Cidade Lizbona, Društvom za razvijanje prostovoljnega dela Novo Mesto in Jugendpresse Deutschland e.V. ter ob podpori Službe za tisk in informiranje zvezne vlade v okviru urada za odnose z javnostmi zvezne vlade, Zveznega zunanjega urada, Zvezne agencije za državljansko vzgojo in virtualne izmenjave Erasmus+.

Vir in slika: Društvom za razvijanje prostovoljnega dela Novo Mesto

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino