Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 21 Apr. 2020

Postani Zeleni superjunak in praznuj dan Zemlje!

Iniciativa Zeleni superjunaki je z Javnim zavodom Mladi zmaji  v sredo, 22.4. nameravala organizirati prvi slovenski Praznik Zemlje, saj na ta dan poteka dan Zemlje. Želeli so organizirati čistilne akcije, predavanja o onesnaževanju, odprto mizo s strokovnjaki in ministrom za okolje, koncertom mladih slovenskih bendov, povorko po Ljubljani, ustvarjalne delavnice, sajenje dreves, garažno razprodajo in še mnogo več.

Ker jim je zagodel virus in dogodka ne morejo pripraviti v živo, pozivajo vse otroke, osnovnošolce, srednješolce, študente, odrasle, naj se jim tokrat pridružijo na online prazniku. 

Kako postaneš Zeleni superjunak?

Super moči dobiš tako, da do 22.4. napišeš, narišeš, fotkaš, zapoješ Vse najboljše Zemlja, zaigraš kakšen skeč, zaplešeš Tik Tok ples, si narediš make up z motivi narave, kakšen umetniški izdelek, kratek film, izraziš svoje mnenje glede osnesnaževanja, željo po izboljšanju sveta, ali pa greš v gozd, pospraviš smeti in se fotkaš z #CleaningChallenge napisom, objavi smešne memese ali karkoli kreativnega ti pade na pamet!

Do 22.4. premisli kaj bi rad_a naredil_a in šele 22.4. od 1h do 24h objavljaj na vseh omrežjih z dopisom, da je 22.4. dan Zemlje in uporabi haštage #22.4 #VseNajboljšeZemlja #HappyBirthdayEarth #BetterWorldVse objave bodo združili v kratek filmček.

Zeleni superjunaki želijo v letu 2020 začeti z "novo tradicijo, ki nas bo opominjala na naš prelep dom in nas motivirala, da zanj lepše skrbimo, saj ni planeta B. Praznujemo Veliko noč, Božič, zakaj ne bi tudi Dneva Zemlje? Saj smo namreč Zemljani.

Vse informacije dobiš tudi tukaj.

Vir in foto: Javni zavod Mladi zmaji

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

67980

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino