Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 17 Sep. 2019

Prvi mladinski Podnebni vrh Združenih narodov

Mladinski delegat pri OZN, Patrik Bole se bo med 21. in 23. septembrom kot predstavnik mladih udeležil prvega mladinskega podnebnega vrha ter podnebnega akcijskega vrha Generalnega sekretarja Združenih narodov v New Yorku.

Mladinskega podnebnega vrha, ki poteka v organizaciji posebnega odposlanca Generalnega sekretarja ZN za mlade, se bo udeležilo več kot 500 mladih iz vsega sveta. Podnebni vrh bo tako največje srečanje mladih voditeljev v Združenih narodih v zgodovini. Na vrhu se bo  odvijal celodnevni program, ki bo združil mlade aktiviste, inovatorje, podjetnike in ustvarjalce sprememb, ki so zavezani boju proti podnebnim spremembam. Vrh bo akcijsko-naravnan, medgeneracijski in vključujoč, z enako zastopanostjo mladih voditeljev z vseh slojev življenja.

Patrik Bole meni, da so okoljske problematike in podnebne spremembe izzivi, ki bodo bistveno zaznamovali naše stoletje. Dejstvo, da je naš način življenja nevzdržen za planet na dolgi rok je neodvisno od tega ali so podnebne spremembe mit ali resnica. Vsekakor ne moremo čakati samo na znanstvenike in vodilne politike, da bodo oni sami kos izzivom na področju okoljskih ukrepov. »Želim si, da tudi mladi postanemo vodilni glas in sila pri soustvarjanju podnebnih politik, Slovenija pa v družbi držav, ki z zgledom vodijo na področju uresničevanju ciljev trajnostnega razvoja,« še dodaja.

Po koncu podnebnih vrhov pa bo Patrik Bole kot mladinski delegat tudi nastopil na zasedanju tretjega odbora Generalne skupščine OZN za socialne, humanitarne in kulturne zadeve, ki se bo začel prvi teden oktobra. Letos je predviden tudi sprejem resolucije o mladih.

Vir in foto: Organizacija združenih narodov

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

63289

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino