Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 05 Sep. 2022

Septembrski program Centra mladih Koper

Center mladih Koper na Gregorčičevi 4 s 1. septembrom ponovno odpira svoja vrata po rednem urniku, od ponedeljka do petka od 9.00 do 17.00. Četrtni mladinski center MCMC na Cesti na Markovec 65a ostaja odprt kot doslej, od ponedeljka do petka od 12.30 do 20.00. Na obeh lokacijah seveda ne bo manjkalo kulturnih, zabavnih in izobraževalnih vsebin.

V petek, 2. septembra, je v Centru mladih Koper potekal prvi drag show v Slovenski Istri z naslovom “Divas in Bikinis”. V dvorani CMK-ja na Gregorčičevi 4 je nastopilo kar 6 perfomerk, za glasbo pa sta poskrbeli DJ Balana in DJ msn gf. Dan kasneje je v CMK-ju sledil metal koncert s skupinama Decline the Fall in XSKULL8. In kaj sledi v prihodnje?

Drugi vikend v septembru bo v znamenju mini festivala Kulturiti dvoru. V petek bo rdečo nit držal odličen ženski vokal, ki se sprehaja med r'n'b-jem, neo-soulom ter bluesom s skupinama Masharik in Brain Roots, v soboto bo pa z Blažem in Luxasom glavno besedo dobil kompromis med analogno in digitalno elektroniko. Oba koncerta se pričneta ob 20.30.

V drugi polovici septembra bodo dogodki v CMK-ju izjemno raznoliki. V petek, 16. 9., se bo CMK obarval v zeleno, saj bo popoldne delavnica irskega plesa, ob 20.30 pa še brezplačni koncert irske glasbe s skupino Turn on Irish. V soboto bodo v dvorani Centra mladih Koper na svoj račun prišli ljubitelji lokalnih indie rock prvakov z imenom NOAIR, ki bodo premierno predstavili sveži album SQUARE. Koncert se prične ob 21.00.

V torek, 20. 9., boste na potopisnem predavanju ob 19.00 lahko odkrivali lepote mistične Turčije. V sredo ob 18.00 sledi predavanje z naslovom Pasti prehranjevanja med adolescenco in puberteto, ki ga organizira Društvo Pozitivno življenje.

Od septembra se bodo v CMK-ju poslovili z mednarodnim karaoke večerom v organizaciji programa Erasmus, in sicer v četrtek 29. 9., s pričetkom ob 20.00. Dan kasneje se bo dogajanje selilo na Markovec, kjer bodo stand-up komiki obeležili drugo obletnico odprtja četrtnega mladinskega centra MCMC s predstavo Bunga. Tokratna Bunga bo že 33. zapovrstjo, potekala pa bo na odprtem s pričetkom ob 20.00.

Več informacij o dogodkih na povezavi.

Vir: venter mladih Koper
Foto: Center mladih Koper

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

40781

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino