Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 22 Apr. 2022

SKAVTI SO PRAZNOVALI 32 LET OD USTANOVITVE ZDRUŽENJA

V četrtek, 31. marca 2022, je Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov praznovalo 32 let od ustanovitve.

Sveto mašo je ob 18. uri v cerkvi sv. Štefana v Štepanji vasi daroval ljubljanski nadškof metropolit msgr. dr. Stanislav Zore.

V svoji pridigi je skavte in še posebej skavtske voditelje nagovoril z besedami:

»Potrebujemo sposobnosti, potrebujemo izkušnje. Ampak vse to lahko dobiš tudi brez ljudstva v srcu, tudi brez skavtov v srcu. Voditelj pa postaneš takrat, ko ljudstvo, tisti, h katerim si poslan, ki naj bi jih vodil, pred katerimi naj bi hodil – ko vstopijo v srce in postanejo tako zelo tvoji, da govoriš zanje v vsakem primeru, v vseh okoliščinah in si pripravljen zanje dati tudi svoje življenje. In kako zelo potrebujemo takšne voditelje, kako zelo potrebujemo takšne skavte. V tem nocojšnjem večeru praznovanja prosim dragega Boga, da bi iz vas delal takšne voditelje, najprej v vaših skavtskih vrstah – voditelje, ki nosijo svojo skupino, svoj steg v srcu – in potem v družinskem, družabnem in političnem življenju. Da bi bili voditelji, ki so za ljudstvo pripravljeni dati svoje življenje. Hvala vam za to pripravljenost in naj jo Bog blagoslovi, da bo – čeprav bo morda kdaj nekoliko zanihala – znova našla trdnost, kakor Mojzes, Jezus, in kakor toliki pred vami.«

Skavti so za javnost tudi prvič odprli vrata nove skavtske hiše, ki je trenutno v fazi zunanje ureditve, naslednja faza gradnje bodo električne in strojne inštalacije.

Njihovo delo lahko podprete z SMS sporočilom SKAVTI5 ali SKAVTI10 na 1919 ali z drugimi oblikami pomoči.

Vir: ZDRUŽENJE SLOVENSKIH KATOLIŠKIH SKAVTINJ IN SKAVTOV

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

67483

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino