Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 31 Jan. 2019

Skavti spodbujajo zdrav način življenja

Morda ste opazili obcestne panoje, ki pozivajo k zdravemu načinu življenja? Za to akcijo so zaslužni skavti, ki so  pri svojemu delovanju, v preteklem in letošnjem letu, dali dodaten poudarek na zdravje.

S projektom »IZZIVAJ-UŽIVAJ«, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje, lahko to počnejo še bolj zgovorno. Pripravili so izzive, ki vsakega udeleženca izzivov na zabaven način opomnijo, kako pomembna sta zdrava prehrana in vsakodnevno gibanje. 

V preteklem letu so po vsej Sloveniji izvedli 87 izzivov. Kar 32 je bilo izvedenih med skavti in 55 v okviru lokalnih ali skavtskih dogodkov. Na vseh izzivih je bilo skupaj 4.191 udeležencev in udeleženk. 

Skavti spodbujajo zdrav način življenja v naravi in preko izzivov spodbujajo k temu tudi druge. V januarju 2019 so na njihove namere in pobude glede zdravja opozorili tudi širšo javnost z obcestnimi panoji.  

Vir in foto: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

83789

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino